Publicat el Catàleg d'ajuts 2017. Espai per a compartir dubtes
La Diputació de Barcelona ha aprovat el Catàleg de Serveis 2017, amb un pressupost de 61,32 milions d’euros (4,6% d’increment respecte aquest any). Les sol·licituds es podran tramitar a partir del dilluns 2 de gener.
El Catàleg de Serveis 2017 té com a destinataris preferents els ajuntaments i els consells comarcals i es presenta com l’edició que més recursos ofereix des de la seva aparició per primera vegada, l’any 2006. A més de tenir en compte l'asimetria territorial i preveure un reconeixement especial als municipis petits, el Catàleg posa a disposició dels governs locals un total de 260 recursos, dels quals 5 són gestionats per l’Oficina del Pla Jove:
Finançament en l'àmbit de joventut
Diagnosis, avaluacions i projectes locals de joventut
Disseny de plans locals de joventut
Tallers d’emancipació
Metodologia fem tec!
També hi ha altres productes adreçats al treball amb joves impulsades per altres Gerències i Àrees de la Diputació com ara Cultura, Educació i Esports, Benestar Social o Desenvolupament Econòmic Local. En aquesta pàgina trobareu informació bàsica sobre molts d’aquests recursos.
Accés al tota la informació del Catàleg
Obrim aquest espai per anar incorporant els dubtes que ens feu arribar i que pensem que pot ser d'interès compartir amb tots vosaltres. Podeu utilitzar els comentaris per a plantejar les vostres qüestions, per aixó caldrà accedir a la comunitat (loggejar).
24 comentaris
Bon dia, família
gràcies per crear aquest espai de dubtes. El meu és en referència als Tallers d'Emancipació, donat que a la fitxa ens demaneu que hi posem el nombre de tallers que sol·licitem però no trobo un catàleg amb dits tallers per poder-los triar. Existeix dit catàleg? Perdoneu però és el primer cop que sol·licitem aquest recurs i no sabem com va.
Moltes gràcies!
Maite
Maite,
El taller d'emancipació és un taller únic, quan us demana el nombre de tallers, es refereix al nombre de vegades que voleu que es faci el mateix taller amb diferents joves, classes del centre, espai jove, etc.
En aquest enllaç tens tota la informació al respecte(http://joventut.diba.cat/sites/joventut.diba.cat/files/fitxa_tallers_emancipacio.pdf)
Bon dia,
Tenim una pregunta respecte el formulari que s'ha d'adjuntar per a demanar el recurs "diagnosis, avaluacions i projectes locals de joventut". A la pàgina del recurs només hi apareix el C1-033-17. Normalment hem fet servir el formulari C1-001-17. El dubte emergeix perquè la informació que demana el primer formulari és escassa i tampoc consta la necessitat d'adjuntar cap programa ni memòria.
Moltes gràcies,
Salutacions.
Jordi,
El formulari c1-033-17 és correcte, el que passa és que enguany s'ha simplificat el tràmit administratiu per sol·licitar diagnosis,avaluacions i projectes, només es demanen aquestes dades (relatives al personal tècnic que desenvolupa polítiques de joventut i una descripció del projecte),
No és necessari adjuntar programa ni memòria, tot i que des de l'Oficina del Pla Jove es farà una valoració general del projecte sol·licitat i aquesta informació ens facilitarà fer-la.
Salutacions
Bon dia:
Gràcies per crear aquest espai, ajuda a resoldre dubtes, jo he fet les sol·licituds i de moment no he tingut cap problema.
Que tingueu un bon dia!!
Hola,
On es pot trobar informació dels tallers d'emancipació ?
gràcies,
Rafa,
Adjunto l'enllaç a la fitxa descriptiva dels tallers d'emancipació que podeu demanar a l'oferta de catàleg 2017
http://joventut.diba.cat/sites/joventut.diba.cat/files/fitxa_tallers_emancipacio.pdf
Perfecte.
Gràcies Toni.
Hem rebut diverses consultes referents a la sol·licitud de la metodologia fem tec! i compartim amb vosaltres els dubtes plantejats:
S'ofereix l'accés a un conjunt de guies amb tallers temàtics (emocions, comunicació, treball en equip,...) dissenyats per ser realitzats en sessions d'una hora i que poden ser adaptables a les necessitats de cada grup i referent, ja sigui a l'institut o al servei local de joventut.
El projecte preveu la realització de tallers de demostració/explicació de la metodologia fem tec! adreçats als professionals que treballen amb joves interessats a utilitzar els materials (des del SLJ, Benestar, Promoció Econòmica, professorat...). El nostre suggeriment, és realitzar els tallers els mesos de maig-juliol, amb l’objectiu de formar els professionals de cara al curs següent. Més informació [enllaç a pdf]
Només cal fer la sol·licitud si es preveu organitzar un o diversos tallers de demostració de la metodologia durant el 2017.
El termini per a la presentació de la sol·licitud és fins el 30/9/17. No obstant, per tal de tramitar la contractació dels tallers, cal un període d’uns 3 mesos entre la sol·licitud i la data de realització del taller, per això és important que feu la sol·licitud com abans millor per tal de garantir que el taller es pugui realitzar en les dates que us interessi. A la fitxa de sol·licitud cal fer constar els centres que tenim previst que participin al projecte. També es demana les “unitats sol·licitades (només si s’escau)”. Si teniu clar el nombre de tallers que necessitareu, millor que l’hi feu constar. Si no, ja ho concretarem més endavant.
Atès que hem rebut diverses consultes en el mateix sentit, volem fer els següents aclariments en relació als recursos “diagnosis, avaluacions i projectes locals de joventut” i “disseny de plans locals de joventut”.
Els Plans Locals de Joventut (PLJ) consten d’una diagnosi, un disseny i una avaluació. Les fases de diagnosi i avaluació s’ofereixen com a recurs tècnic (s’entregarà un informe a l’ens local), i la fase de disseny com a recurs material (es formarà a personal tècnic per tal que pugui redactar el seu disseny).
Així mateix, cal tenir present que per demanar el recurs de disseny del PLJ, cal preveure que serà imprescindible disposar de la corresponent diagnosi a l’inici de la formació, previsiblement el mes de setembre.
Finalment, aclarir que el calendari previst fa incompatible demanar per aquest mateix any 2017 el recurs diagnosi i el recurs disseny.
Esperem haver aclarit possibles dubtes.
Hola!
Al nostre municipi el Pla local de Joventut finalitza al desembre de 2018. Aleshores un cop hagi acabat, hauriem de fer l'avaluació, però també el disseny del nou Pla Local. Segons el que dieu, no sé si ho he entès bé......No es pot demanar per a un mateix any el suport per a fer l'avaluació del pla finalitzat i el disseny del nou pla? Aleshores com ho he de fer? Merci!!!! I moltes gràcies per aquest espai!
Cristina,
Efectivament, en un mateix any no pots sol·licitar aquests dos suports, has de triar fer una avaluació del PLJ que està a punt de finalitzar o bé demanar una diagnosi per al PLJ nou.
Si el vostre PLJ caduca el 2018 (i voleu fer el PLJ exclusivament amb el suport de catàleg) s'hauria de demanar diagnosi aquest 2017 i disseny el 2018.
Ei!! Moltíssimes gràcies Toni!!!!!! Així ho faré! Merci per l'ajuda!!!!!
Si he entès bé la teva explicació, l'inici de la formació del disseny PLJ serà a partir del setembre 2017?
Així és Pere, la formació per a l'elaboració del disseny del PLJ començarà a partir de la segona quinzena de setembre. Quan tinguem la data exacta ho comunicarem a tots els participants inscrits.
Moltes gràcies Teresa i Oficina Pla jove per obrir aquest espai informatiu tan útil.
El funcionament serà igual que en aquests darrers anys que ho demanàvem conjuntament amb altres departaments del nostre ajuntament? que era un màxim de 4 projectes per àrea d'atenció persones? o aquest any tenim independència en aquest sentit?
Quans projectes es poden presentar de joventut?
Gràcies, Virginia Morillas (El Prat de Llobregat)
Bon dia Virgínia,
Gràcies pel compliment!
Aquest any s'ha modificat la convocatòria i aquesta línia de finançament és específica per a l'àmbit de la joventut per oferir 'Suport econòmic a les actuacions dels ens locals adreçades a afavorir l'esperit emprenedor, l'autonomia i l'emancipació de les persones joves. Es consideraran especialment les actuacions destinades al foment de la igualtat d'oportunitats en període de lleure'.
Es pot presentar una sol·licitud per ens local per un projecte, que pot estar conformat per diferents actuacions (una sola memòria per ens local).
Esperem que aquesta informació us hagi resultat útil. A reveure!
Gràcies per la resposta, just el que necessitava saber.
Bon dia!
moltes gràcies per aquest espai. I quina bona notícia que s'hagin separat les diferents àrees, ja que ens comportava una feina afegida que no tenia molta lògica, perfecte!!!
Una pregunta: Els tallers d'emprenedoria es poden sol.licitar encara que el municipi no tingui IES.
Gràcies i molt bon dia !!!
Mònica,
Es poden demanar els tallers d'emprenedoria tot i no haver-hi institut, sempre que el munici disposi d'un equipament on poder realitzar-los amb un mínim de condicions, espai suficient, projector, etc..
Gràcies Toni!!
Amb relació als tràmits i la normativa del Catàleg de serveis 2017, podeu contactar amb la Direcció de Serveis de Cooperació Local: concerta@diba.cat - 934 022 258”
Enllaç a les instruccions per a la descárrega de formularis
Si teniu problemes tècnics amb la introducció de dades als formularis podeu trucar al telèfon 900 808 264
Bon dia!
Gràcies per crear aquest espai, ajuda a resoldre dubtes, jo he fet les sol·licituds, i no he tingut cap problema.
Bona setmana!